Tortilla czyli klasyka i uniwersalny produkt w gastronomii

Tortilla, kebab i wiele ich odmian to jedno z kultowych dań. Każdy je zna. To właśnie z tego względu tortilla dla lokali gastronomicznych zyskała sobie globalną popularność. Oczywiście chodzi o popularność, jeśli chodzi o podstawowy element wielu posiłków. Dzięki swojej uniwersalności i łatwości przygotowania tortilla dla restauracji jest chlebem powszednim. Bywa podstawą wielu tradycyjnych potraw meksykańskich, a także np. tureckich. Obecnie stała się nieodłącznym elementem menu w różnych lokalach na całym świecie, a w Polsce możesz ją zamówić m.in. z naszego sklepu. Jak tortilla do kebaba? Kiedy tortilla durum 35cm dijo? Dowiedz się więcej na ten temat właśnie w tym artykule.

Tortilla dijo 25cm, tortilla dijo 30cm, tortilla turka 30cm i wiele innych

Współczesne lokale gastronomiczne coraz częściej wykorzystują tortillę dla lokali gastronomicznych. Zakup jest tani i hurtowy. Przez to znacznie obniża koszty oraz czas niezbędny na zaopatrzenie magazynu i chłodni. Warto więc kupić zapas, aby wykorzystać w 100% wszechstronność i możliwość tworzenia różnorodnych dań, dzięki tortilli dla lokali gastronomicznych. Tego typu produkt spożywczy doskonale sprawdza się jako baza do różnych dań. W kategorię tę wpisują się burrito, fajitas czy quesadillas. Warto w tym aspekcie wyposażyć się w różny rozmiar tortilli, aby dopasować je do dania:

  • Tortilla dijo 25cm, 
  • tortilla dijo 30cm, 
  • tortilla turka 30cm,
  • tortilla durum 35cm dijo.

Tortilla dla restauracji to produkt, który musi spełniać wysokie standardy jakości. Wtedy w połączeniu z różnymi składnikami okazuje się przepyszny. Tortilla do kebaba to jednak nie jest dobry wybór dla lokali specjalizujących się w kuchni meksykańskiej. Tutaj konieczne jest nieco inne, bardziej kukurydziane ciasto. Często więc restauratorzy poszukują specyficznego typu tortilli. Musi ona być elastyczna, ale jednocześnie wytrzymała. W tym aspekcie idealnym przykładem jest tortilla durum 35cm dijo z pszenicy lub tortilla dla restauracji, ale na bazie kukurydzy. Składniki ciasta dyktują, czy tortilla dla lokali gastronomicznych będzie bardziej łatwo składana i zawijała składniki bez pękania, czy też np. sztywna i lepsza do tapas. Wiele więc zależy od tego czego tak naprawdę potrzebujesz jako restaurator.