Kremowy gęsty turecki10kg 3,5%
Koszty wysyłki:Sprawdź
Formularz kontaktowy
Opis produktu
To produkt wytwarzany tradycyjną metodą termostatową w oparciu o wyselekcjonowane składniki i ukwaszony żywymi kulturami bakterii jogurtowych. Proces dojrzewania produktu przebiega w opakowaniu jednostkowym, przez co zachowuje on swoje naturalne walory smakowe, zapachowe i zwarty skrzep. Cechuje się kwaśnym smakiem oraz jogurtowym aromatem.
Produkt dzięki dodatkom olejów roślinnych posiada dodatkową zaletę polegającą na większej termicznej stabilności tzn. długo pozostaje w zwartej konsystencji jako dodatek do sałatek, jak i nie warzy się w ciepłych potrawach.
Idealny jako baza do sosów.
zawartość tłuszczu 10 %
skład
maślanka 86%; tłuszcz palmowy 10%; mleko w proszku odtłuszczone; skrobia; białka mleka; żywe kultury bakterii jogurtowych